Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі судитимуть двох патрульних, які безпідставно побили громадянина та склали відносно нього підроблений адмінпротокол

Встановлено, що у липні 2017 року вказані патрульні, вступивши у попередню змову, безпідставно зупинили автомобіль HONDA CR-V та запропонували водієві вийти з авто та надати документи. На відмову останнього (чоловік розумів протиправність дій працівників правоохоронного органу) патрульні випустили йому в обличчя сльозогінний газ, після чого почали зі значною силою стискати йому шию.

Подавивши таким чином волю до супротиву, правоохоронці витягли потерпілого з авто, кинули на землю та нанесли близько 30 ударів по тулубу та голові.

З метою надання своїм незаконним діям законного вигляду  та покращення показників у роботі, поліцейські умисно склали завідомо неправдивий офіційний документ - протокол про адміністративне правопорушення відносно чоловіка начебто за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння (незважаючи на наполегливі вимоги останнього пройти огляду у медичному закладі в присутності адвоката).

Наразі одного з патрульних судитимуть за скоєння злочинів, передбачених ч.2 ст.28 ч.2 ст.365, ч.2 ст.162 ч.1 ст.366, КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалось насильством, за попередньою змовою групою осіб; незаконне проникнення до іншого володіння, незаконне проведення в ньому огляду чи обшуку; службове підроблення;).

Його спільник обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст.28 ч.2 ст.365 КК України.

Судовий розгляд кримінального провадження триває.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 8589