Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині директор підприємства, який заволодів понад 1 млн грн бюджетних коштів, опинився на лаві підсудних

Так, протягом грудня 2016 року посадовець вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості щодо нібито надання товариством послуг з технічного обслуговування систем вентиляції, систем водо- та теплопостачання, виконання поточного ремонту лабораторії (ремонт покрівлі, приміщень санпропускника, кімнати для зберігання прекурсорів) та виконання поточного ремонту покриття хвостосховища (місце зберігання радіоактивних відходів, що в перспективі могло призвести до утворення аварійної ситуації на вказаному об’єкті), розташованого на території державного підприємства у місті Кам’янському. А також складання проектної–вишукувальної документації щодо ліквідації аварійної ситуації та здійснення протиерозійних робіт на хвостосховищі. При цьому директор товариства достовірно знав, що вказані роботи фактично не проводились, а послуги не надавались.

У результаті таких дій з державного підприємства на рахунок зазначеного товариства перераховано бюджетні кошти на загальну суму 1 млн 121 тис грн, якими у подальшому зловмисник розпорядився на власний розсуд.

В ході досудового розслідування прокуратурою пред’явлено цивільний позов про стягнення з обвинуваченого на користь державного підприємства заподіяної майнової шкоди. З метою забезпечення цивільного позову на нерухоме майно (квартиру), яке перебуває у власності обвинуваченого, накладено арешт.

Судовий розгляд кримінального провадження триває.

 
 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 8322