Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині колишній директор держпідприємства підозрюється у розтраті понад 1,3 млн грн бюджетних коштів

Встановлено, що колишній директор державного підприємства протягом грудня 2016 року вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості щодо надання підрядними організаціями послуг з технічного обслуговування систем вентиляції, систем водо- та теплопостачання, виконання поточного ремонту лабораторії (ремонт покрівлі, приміщень санпропускника, кімнати для зберігання прекурсорів), виконання поточного ремонту покриття хвостосховища, розташованого на території державного підприємства у місті Кам’янському. А також складання проектної–вишукувальної документації щодо ліквідації аварійної ситуації, здійснення протиерозійних робіт на хвостосховищі та проведення демаркації забрудненої зони на території державного підприємства. При цьому посадовець достовірно знав, що вказані роботи підрядними організаціями фактично не проводились, а послуги не надавались.

У результаті таких дій з державного підприємства на рахунок підрядних організацій перераховано бюджетні кошти на загальну суму понад 1 млн 300 тис грн, якими у подальшому керівники підрядних організацій розпорядилися на власний розсуд.

Наразі йому повідомлено про підозру у скоєнні вказаних кримінальних правопорушень. На нерухоме майно, яке перебуває у власності підозрюваного, накладено арешт, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває та перебуває на контролі місцевої прокуратури.

Як повідомлялось раніше, прокуратурою направлено до суду обвинувальні акти відносно директора товариства з обмеженою відповідальністю (підприємства-підрядника, яке начебто здійснювало вказані роботи на хвостосховищі) та фізичної особи-підприємця (підрядника) за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2,3,4,5 ст.191 та ч.1 ст.366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене повторно в особливо великих розмірах; службове підроблення). Судовий розгляд кримінального провадження триває.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 8384