Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Верховний Суд підтримав позицію прокуратури Дніпропетровської області щодо витребування майна інституту трубної промисловості до державної власності

Як повідомлялося раніше, вказаний інститут - єдине на території колишнього СРСР та України підприємство, яке займалося виробництвом стволів реактивних систем залпового вогню «Град», «Смерч», «Ураган», систем охолоджування головок самонаведення ракет та має стратегічне значення для економіки та безпеки держави.

У 2012 році виробничий та лабораторно-побутовий корпуси інституту площею майже 7 тис. кв.м., вартістю понад 16 млн. грн. було передано з державної власності у комунальну під виглядом корпусу громадського харчування та спортивно-оздоровчого корпусу та відчужено шляхом приватизації на користь приватних підприємств.

Прокуратурою Дніпропетровської області в 2016 році подано позов на захист інтересів держави в особі Кабінету Міністрів України та державного підприємства про визнання рішень органу державної влади та місцевого самоврядування щодо відчуження вказаних приміщень незаконними та витребування майна.

Судом першої інстанції позовні вимоги прокурора були задоволені частково, визнано незаконними рішення органу державної влади та місцевого самоврядування, що стали підставою для відчуження державного майна на користь приватних підприємств. Разом з тим, судом було відмовлено прокурору у витребуванні державного майна від приватних підприємств, проте таке рішення суду було оскаржено в апеляційному порядку.

Так, постановою Київського апеляційного господарського суду апеляційну скаргу прокуратури повністю задоволено, а судом касаційної інстанції рішення суду апеляційної інстанції залишено без змін.

 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 13155