Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині за втручання прокуратури буде скасовано незаконний тендер на суму 1,4 млн грн, виділених на утилізацію відходів

Встановлено, що вказаний суб’єкт господарювання, який був визначений переможцем торгів, не відповідав встановленим законодавством кваліфікаційним вимогам. Так, у підприємства відсутній спеціальний дозвіл (ліцензія) на поводження з відходами, матеріально-технічна база не відповідала нормативам, не було спеціального автотранспорту для перевезення відходів та інше.

Крім того, переможець для надання частини послуг зі збирання та утилізації відходів залучив у якості субпідрядників інші підприємства та організації, що прямо заборонено законодавством у випадках, коли предметом тендерної закупівлі є відповідні послуги.

Господарський суд Дніпропетровської області не погодився з доводами прокуратури, зазначивши, що вказаний договір був правомірним.

Таке рішення суду було оскаржено в Центральному апеляційному господарському суді, який задовольнив позовні вимоги прокуратури у повному обсязі.

 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 3987