Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі за втручання прокуратури дитині-сироті буде повернуто державне житло, яке незаконно перейшло у власність третіх осіб

Встановлено, що з 1977 року родина хлопчика була зареєстрована та проживала у неприватизованій квартирі у місті Дніпрі, та після смерті матері право користування квартирою перейшло до її неповнолітнього сина. Проте у період з 2016-2017 рр квартира неправомірно вибула з державного житлового фонду.

Так, до суду звернувся громадянин з позовом про визнання за ним права власності на вказане житло у порядку спадкування, достовірно знаючи, що ні він, ні його родичі у спірній квартирі ніколи не проживали. Надавши підроблені документи, чоловік незаконно заволодів державним нерухомим майном та у подальшому продав його третім особам.

Рішенням Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська задоволено позов першого заступника прокурора області Романа Соскова, визнано право власності держави на квартиру та передано у користування дитині-сироті.

Не погодившись з таким рішенням суду, мешканці квартири подали апеляційну скаргу, яку у подальшому апеляційним судом залишено без задоволення.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 1909