Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині на лаві підсудних опинилися члени організованої групи за викрадення 11 авто загальною вартістю майже 1 млн грн

Встановлено, що троє чоловіків, зорганізувавшись у стійке злочинне угруповання з метою одержання стабільних прибутків, займались викраденням транспортних засобів громадян на території Дніпропетровської області.

За допомогою спеціального обладнання та заздалегідь придбаних інструментів зловмисники відкривали водійські двері, заводили двигун та зникали на викраденому авто з місця злочину.

Так, у період з червня по вересень 2018 року обвинувачені заволоділи автомобілями 11 потерпілих, спричинивши їм матеріальну шкоду на загальну суму майже 1 млн грн.

Далі підсудні збували автомобілі чоловікові, який, будучи обізнаним щодо злочинного походження транспортних засобів, у подальшому продавав їх іншим громадянам. Наразі ця особа опинилася на лаві підсудних за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ст.198 КК України (придбання, отримання, зберігання та збут майна, завідомо одержаного злочинним шляхом).

Крім того, в ході обшуку будинків двох фігурантів кримінального провадження правоохоронними органами виявлено та вилучено 116 патронів, які вони зберігали без передбаченого законом дозволу.

Керівнику злочинної групи інкримінується скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.289, ч.3 ст.27 ч.3 ст.289 та ч.1 ст.263 КК України (організація незаконного заволодіння транспортними засобами,; незаконне поводження з бойовими припасами). Його спільника також судитимуть за скоєння злочинів, передбачених ч.2,3 ст.289 та ч.1 ст.263 КК України.

Дії ще одного учасника кваліфікуються як незаконне заволодіння транспортними засобами, вчинене повторно організованою групою (ч.2,3 ст.289 КК України).

Судовий розгляд кримінального провадження триває.

 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 2150