Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині директор державного підприємства підозрюється в спричиненні Укравтодору збитків на 18 млн грн

Так, у 2012 році Дніпропетровська обласна державна адміністрація та Служба автомобільних доріг в області «Укравтодор» звернулись до Президії Національної академії аграрних наук України про вилучення із землекористування державного підприємства земельних ділянок загальною площею 50 га для будівництва автомобільної дороги. Згідно чинного законодавства, служба автомобільних доріг зобов’язана відшкодувати збитки державному підприємству, завдані внаслідок вилучення земельних ділянок.

Вступивши у попередню змову з головним бухгалтером, директор держпідприємства з метою одержання неправомірної вигоди надав Укравтодору офіційні документи, де внесено завідомо неправдиві відомості щодо розміру та вартості земельної ділянки, яка пропонується для відчуження, наявності на ній посівів та біологічних активів підприємства, зазначивши суму витрат до відшкодування, яка не відповідає дійсності.

Умисними діями директор та головний бухгалтер держпідприємства спричинили матеріальну шкоду інтересам держави в особі Службі автомобільних доріг в області «Укравтодору» у розмірі понад 18 млн грн.

Наразі йому повідомлено про підозру у скоєнні вказаних кримінальних правопорушень, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Обвинувальний акт відносно головного бухгалтера підприємства вже направлено до суду.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 2488