Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині судитимуть директора підприємства, який спричинив державі збитки у сумі понад 7,3 млн грн

Встановлено, що у 2016 році директор товариства з обмеженою відповідальністю вступив у злочинну змову зі службовими особами державного підприємства, розробивши спільний план, направлений на незаконне збагачення за рахунок бюджетних коштів, виділених на ремонт автомобільних доріг у Вінницькій області.

Так, директор товариства уклав з державним підприємством договір щодо поставки нафтопродуктів, не маючи на меті його виконання, після чого надавав завідомо неправдиві офіційні документи про начебто здійснення обумовлених договором поставок.

Для створення видимості реальної відправки вантажу посадовець укладав з підконтрольним учасникам злочинної схеми підприємством договори про надання автотранспортних послуг з перевезення нафтопродуктів до територіальних філій державного підприємства.

Одержувач, у свою чергу, на підставі підроблених документів перераховував бюджетні кошти в якості оплати за неіснуючий товар.

Таким чином, протягом 2017 року директор товариства з обмеженою відповідальністю безпідставно отримав державні кошти на загальну суму понад 7,3 млн грн, частину яких у подальшому перерахував на рахунки підконтрольних підприємств.

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває. Встановлюються інші причетні до злочину особи.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 2154