Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно директора підприємства, який заволодів коштами КП «Дніпровський метрополітен» у сумі майже 2,5 млн грн

За даними слідства, у листопаді 2017 року між комунальним підприємством «Дніпровський метрополітен» та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір про закупівлю карусельного станку для ремонту колісних пар вагонів метро. З метою заволодіння грошовими коштами директор зазначеного товариства, вступивши у попередню змову зі службовими особами комунального підприємства, купив непридатний для використання станок, ринкова вартість якого (за якісний аналог) складає 100 тис грн, одержавши за нього від КП грошові кошти у розмірі близько 2,5 млн грн. Аби приховати незаконну діяльність, директор товариства надав копії підроблених документів щодо відповідності товару тендерній документації.

На підставі зібраних доказів вказана особа обвинувачується за ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах; службове підроблення).

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває. Встановлюються інші причетні до злочину особи.

Особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 2546