Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі справу щодо жінки-опікуна, яка підозрюється у катуванні 8-річної дитини, передано в суд

У серпні 2019 року за повідомленням служби у справах дітей Центральної районної у м. Дніпрі ради правоохоронними органами встановлено факт домашнього насильства над малолітньою дитиною. Так, за місцем мешкання громадянки виявлено 8-річного хлопчика, який сидів на підлозі, прикутий металевим ланцюгом за шию до ліжка із зав’язаними очима, а також трьох інших малолітніх дітей, які перебували під опікою жінки, і систематично зазнавали домашнього насильства. Лікарями діагностовано у дітей затримку в розвитку, спричинення психічних та фізичних травм шляхом нанесення побоїв (таким чином опікун змушувала дітей дотримуватись прийнятної для неї поведінки вдома та карала).  

Хлопчика було звільнено та надано першочергову медичну допомогу. Всіх дітей з родини вилучено та поміщено до центру соціально-психологічної реабілітації, де вони перебувають до теперішнього часу.

Також встановлено, що жінка – опікун дітей – працювала заступником директора з навчально-виховної роботи однієї зі шкіл міста. На період проведення досудового розслідування та судового розгляду їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 3142