Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині за втручання прокуратури підприємство змушене повернути громаді землі водного фонду загальною площею 71,5 га

Встановлено, що у 2009-2010 роках між Юрївською районною державною адміністрацією та Товариством з обмеженою відповідальністю укладено договори оренди двох земельних ділянок водного фонду загальною площею 71,5 га вартістю понад 8 млн. грн. для рибогосподарських потреб.

У подальшому вказані договори припинили свою дію внаслідок добровільної відмови орендаря. Проте у 2017 році Юр’ївською районною державною адміністрацією, в порушення вимог чинного законодавства, без проведення земельних торгів та на підставі незаконних розпоряджень, зареєстровано право оренди цих ділянок за вищевказаним товариством з обмеженою відповідальністю.

Рішенням Господарського суду Дніпропетровської області розпорядження голови Юр’ївської райдержадміністрації визнано незаконним та скасовано. Визнано недійсними договори оренди земельних ділянок та зобов’язано підприємство повернути їх державі в особі Дніпропетровської ОДА.

Товариство не погодилось з такою позицією суду та подало апеляційну скаргу, яку Центральний апеляційний господарський суд залишив без задоволення.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 2415