Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Довічне позбавлення волі – на Дніпропетровщині винесено вирок громадянину, який зґвалтував, а потім вбив 8-річну падчерку та разом з її матір’ю викинув тіло у смітник

Так, у лютому 2011 року у м. Кам’янське чоловік, будучи у стані алкогольного сп’яніння, зґвалтував 8-річну доньку співмешканки, а коли дитина намагалася чинити опір, задушив. Далі зловмисник разом з матір’ю дівчинки помістили тіло у тканинний мішок та викинули у сміттєвий контейнер біля житлових будинків.

В ході досудового розслідування також встановлено, що обвинувачений разом зі співмешканкою протягом 2010 року неодноразово здійснювали фото- та відеозйомку порнографічного характеру для подальшого розповсюдження через ММС-повідомлення різним абонентам.

Вироком Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська чоловіка визнано винним у скоєнні вказаних злочинів та призначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Обвинувачений не погодився з таким рішенням суду та подав апеляційну скаргу, яку у подальшому залишено без задоволення.

Його співмешканка також опинилась на лаві підсудних за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.301, ч.1 ст.396 КК України (виготовлення і розповсюдження порнографічних предметів, приховування злочину). Крім того, жінка обвинувачується у злісному невиконанні обов'язків по догляду за дитиною (ст.166 КК України), адже належним чином не реагувала на систематичне побиття дівчинки вітчимом.

Суд призначив їй покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, проте із застосуванням ч.5 ст.72 КК України, з розрахунку один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі, жінку звільнено від призначеного покарання у зв'язку з його відбуттям.

Обвинувачення у кримінальному провадженні підтримувалось Дніпродзержинською місцевою прокуратурою.

 

Пресслужба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 3908