Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі двоє адвокатів разом зі спільниками підозрюються у виготовленні, зберіганні та переміщенні через митний кордон України прекурсорів у великих розмірах (фото)

За даними слідства, вказані особи налагодили канал з придбання у громадян Арабської Республіки Єгипет прекурсоровмістких лікарських засобів (псевдоефедрину), які протягом 2019-2020 років переміщали через кордон України з приховуванням від митного контролю. У подальшому з одержаних препаратів виготовляли психотропну речовину – метамфетамін, яку збували на території Дніпропетровської області.

Під час проведення санкціонованих обшуків у помешканнях фігурантів справи вилучено понад 10 кг прекурсоровміских лікарських засобів (псевдоефедрину), психотропну речовину – метамфетамін, а також обладнання для її виготовлення та фасування, грошові кошти в розмірі близько 60 000 доларів США.

Наразі усім учасникам групи повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.305 та ч.2 ст.307 КК України (контрабанда прекурсорів в особливо великих розмірах; незаконне виготовлення, зберігання та збут наркотичних засобів). П’ятьох учасників групи (у тому числі адвокатів) затримано в порядку ст.208 КПК України; вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває, встановлюються інші причетні до злочину особи.

 

 

Пресслужба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 5360