Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині виявлено факти порушення прав держави та підопічних службовими особами психоневрологічних інтернатів

Крім того, виявлено факти укладання неправомочних договорів про надання у користування земельних ділянок державної форми власності. Так, посадовці одного з психоневрологічних інтернатів Дніпропетровської обласної ради, діючи всупереч інтересам держави, уклали з фізичною особою-підприємцем договір про закупівлю послуг з обробітку земельної ділянки вказаного закладу на загальну суму 160 тис грн. Відомості за вказаним фактом внесено Жовтоводською місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.364 КК України (зловживання службовим становищем). Досудове розслідування триває.

Також місцевими прокуратурами підготовлено позовні заяви про визнання недійсними договорів про спільну діяльність та зобов’язання звільнити земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні комунальних закладів (Васильківського, Криворізького та Криничанського психоневрологічних інтернатів), та всупереч вимогам чинного законодавства, передані підприємцям. До керівників цих закладів органами прокуратури також внесено відповідні вказівки, які наразі розглянуто та задоволено.

Робота на вказаному напрямку триває.
 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

 
кількість переглядів: 3004