Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині правоохоронцями викрито групу осіб, які виготовляли та збували на території України вогнепальну зброю та боєприпаси

За версією слідства, раніше судимий криворіжець разом зі співмешканкою налагодили виробництво та збут зброї. З цією метою останні отримували від постачальників комплектуючи деталі, та за допомогою спеціального устаткування саморобним способом виготовляли та переробляли вогнепальну зброю. Згодом, через створений у мережі Інтеренет сайт зброю та боєприпаси збували на території України, а гроші отримували на картку Монобанку.

Протягом 2019-2020 років правоохоронними органами задокументовано 145 фактів відправлень зброї «Новою поштою» до Київської, Харківської, Одеської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

Під час проведення обшуку за місцем мешкання фігурантів справи було вилучено 49 пістолетів, велику кількість набоїв та запасних частин до зброї, спеціальне устаткування, блокноти з чорновими записами, ноутбуки,  мобільні телефони, грошові кошти, банківські картки тощо.

Наразі організаторів злочину – чоловіка та його співмешканку – затримано в пор. ст. 208 КПК України, їм повідомлено про підозру у незаконному виготовленні та збуті зброї, вчиненому групою осіб за попередньою змовою (ч.2 ст.28 ч.1 ст.263 КК України). Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває, встановлюються інші фігуранти злочину.

 

 

 
 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3361