Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
В обласній прокуратурі відбувся семінар з питань міжнародного співробітництва у кримінальних провадженнях

У заході взяли участь представники Головного управління Національної поліції в області, Управління СБУ, ГУ ДФС в області, керівники структурних підрозділів обласної прокуратури, керівники місцевих прокуратур, їх заступники та прокурори, що здійснюють міжнародне співробітництво у кримінальних провадженнях.

Відкриваючи семінар, Валерій Прихожанов наголосив на важливості обговорення проблематики міжнародного співробітництва, адже сучасна злочинність все частіше набуває транснаціонального характеру. «Найбільшу тривогу викликають такі види міжнародної злочинності, як тероризм, відмивання доходів, торгівля людьми, міжнародний наркобізнес та корупція» - акцентував він.

З доповідями також виступили професор кафедри кримінального процесу Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Володимир Федченко, заступник начальника слідчого управління ГУНП в області Наталія Процик, начальник відділу міжнародного поліцейського співробітництва ГУНП в області Євген Паршутін, начальник відділу міжнародно-правового співробітництва Ксенія Вороніна та головний спеціаліст вказаного відділу Світлана Рижик.

Учасники семінару обговорили окремі аспекти міжнародного співробітництва у кримінальному провадженні, практичний погляд на виконання міжнародних договорів та кримінального процесуального законодавства України, проблемні питання щодо оголошення осіб у міжнародний розшук, здійснення видачі (екстрадиції) осіб, прийняття кримінальних проваджень від компетентних органів іноземних держав та інші.

Присутні активно обмінювалися пропозиціями, розглянули алгоритми та шляхи вирішення поставлених завдань, аби підвищити ефективність діяльності на вказаному напрямку.

 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2582