Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині за втручання прокуратури попереджено незаконне вибуття зі спільної власності територіальних громад об’єктів нерухомості вартістю понад 70 млн грн

Встановлено, що спірне нерухоме майно – виробнича база площею понад 8900 кв.м. у місті Дніпрі – перебувало у господарському віданні комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради, однак у 2017 році незаконно перейшло у власність товариства з обмеженою відповідальністю.

Так, вказані будівлі та споруди з 2003 року начебто належали приватному підприємству, при цьому, згідно інформації КП «Дніпровське міське бюро технічної інвентаризації» Дніпровської міської ради реєстрація права власності на об’єкти за ним не проводилась.

У подальшому підприємство було визнано банкрутом, а нерухоме майно безпідставно включено до ліквідаційної маси та продано на відкритих торгах товариству з обмеженою відповідальністю.

За втручання прокуратури протокол про проведення відкритих торгів та договір купівлі-продажу визнано недійсними, скасовано рішення приватного нотаріуса про державну реєстрацію права приватної власності ТОВ на будівлі та споруди, які належать територіальним громадам.  

 
 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2448