Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На лаві підсудних опинились двоє поліцейських, які задля підвищення показників змушували громадянина зізнатись у злочині

За даними слідства, працівники одного з відділень Кам’янського відділу поліції ГУНП в області, з метою штучного нарощування показників з розкриття злочинів та правопорушень, застосовуючи психологічне насильство, змушували наркозалежного громадянина визнати себе винним у шахрайстві, яке він не скоював.

У разі відмови правоохоронці погрожували безпідставно притягнути чоловіка до кримінальної відповідальності. Крім цього, останній змушений був підписати завідомо неправдивий офіційний документ – протокол, який згодом було долучено до матеріалів справи. 

Досудове розслідування у справі здійснювалося слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві.

 

Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2992