Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині за втручання прокуратури звільнено державну земельну ділянку вартістю понад 17 млн грн, яка незаконно перебувала у користуванні підприємця

Так, у 2014 році між Комунальним закладом ««Криворізький психоневрологічний інтернат» Дніпропетровської обласної ради та фізичною особою-підприємцем укладено договір про сумісну обробку земельної ділянки площею понад 32,8 га на території Глеюватської сільської ради з метою вирощування сільськогосподарської продукції та подальшої її реалізації.

При цьому посадовець комунального закладу, достовірно знаючи, що у користуванні інтернату перебуває земельна ділянка площею лише 19,5 га, аби отримати більше прибутку, вніс до договору завідомо неправдиві відомості, зазначивши площу на 13 га більшою від фактичної. Вироком Тернівського районного суду м. Кривого Рогу його визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення).

Прокуратурою також встановлено, що під виглядом договору про спільну діяльність комунальний заклад фактично надав земельну ділянку підприємцю в оренду, чим порушив вимоги чинного законодавства, адже він є лише користувачем державного майна та не має права ним розпоряджатися без згоди власника.

Під час судового розгляду позовної заяви фізичною особою-підприємцем добровільно розірвано вказаний договір та звільнено земельну ділянку, через що судом закрито провадження у справі.

 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3040