Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині виявлено факт незаконного виробництва та реалізації неякісного пального через мережу АЗС

За даними слідства, посадові особи товариства з обмеженою відповідальністю та приватного підприємства, не маючи відповідних дозвільних документів, займалися виробництвом та реалізацією неякісного дизельного палива через мережу підконтрольних АЗС на території Дніпропетровської області. Вказане паливо не відповідає встановленим нормам та заборонене у використанні, а сертифікати якості є підробленими. Крім того, акцизний збір за вироблене паливо зловмисниками взагалі не сплачувався.

За цими фактами розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 ст.190, ч.1 ст.204, ст. 227 та ч.1 ст.272 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах; незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів; умисне введення в обіг на ринку України небезпечної продукції; порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою).

Правоохоронними органами проведено ряд обшуків у помешканнях фігурантів справи, на території вказаних підприємств, а також за адресами реалізації нафтопродуктів у містах Дніпро, Кривий Ріг, Кам’янське, Кременчук, с. Милиці Полтавської області. Під час обшуків виявлено та вилучено: зразки пального з резервуарів, цистерн та металевих бочок, печатки підприємств, чорнові записи та документацію, мобільні телефони, флеш-накопичувачі, ноутбуки тощо.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
Встановлюється коло причетних до злочину осіб.

 

 

 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3036