Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині під підозрою опинилися начальник митного поста та його підлеглий, діями яких державі спричинено збитки у понад 2,7 млн грн

  За даними слідства, начальник митного поста, вступивши у попередню змову з підлеглим – старшим державним інспектором, надав розпорядження здійснити митне оформлення іноземного товару без проведення необхідних форм митного контролю, сформованих автоматизованою системою митних оформлень в порушення вимог митного законодавства.

  Так, під виглядом гідроакумуляторних баків старший державний інспектор митниці оформив в режимі імпорт телевізори, вартість яких значно перевищує вартість задекларованого товару, внаслідок чого до Державного бюджету України не надійшло понад 2,7 мільйонів гривень митних платежів.

  Наразі підозрюваних відсторонено від посад та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю.

  Досудове розслідування здійснюється Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві.

 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3234