Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині кримінальний авторитет та його спільники підозрюються у вимаганні від підприємця 30 000 доларів США

     За даними слідства, 63-річний громадянин, займаючи у кримінальній ієрархії статус «смотрящого», встановлював та поширював злочинний вплив через довірених осіб на території м. Кривий Ріг та Криворізького району, обкладав підприємців (фермерів) даниною для забезпечення існування та функціонування усіх ланок криміногенного суспільства, у тому числі матеріального забезпечення осіб, які відбувають покарання у місцях несвободи.

     У жовтні 2020 року до вказаної особи звернулась громадянка з проханням за грошову винагороду стягнути з підприємця неіснуючий борг у 10 000 доларів США.

     Так, залучивши двох довірених осіб, кримінальний авторитет протягом тривалого часу вимагав у потерпілого грошові кошти у сумі 30 000 доларів США для погашення «боргу» та поповнення «воровського общаку», погрожуючи при цьому застосуванням фізичного насильства. Під час чергової зустрічі зловмисники нанесли підприємцю декілька ударів ножем, спричинивши легкі тілесні ушкодження. Побоюючись за власне життя, потерпілий передав частину коштів у розмірі 15 000 гривень.

     Наразі всіх учасників злочину, у тому числі замовницю, затримано в порядку ст.208 КПК України та повідомлено про підозру у скоєнні вказаних кримінальних правопорушень.

     Під час санкціонованих обшуків за місцем їх мешкання та авто правоохоронними органами вилучено грошові кошти, банківські картки, зброю, мобільні телефони, чорнові записи тощо.

     Досудове розслідування триває.

 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2981