Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині повідомлено про підозру мешканці Донецька, яка налагодила схему постачання товарів до так званої «ДНР»

За даними слідства, упродовж 2017-2021 рр. вказана громадянка разом з іншими особами, всупереч вимогам чинного законодавства, налагодила схему постачання товарів народного споживання та лікарських засобів на непідконтрольні Україні території.

Так, зловмисники вносили до митних документів недостовірні дані про нібито експортування товарів до країн ближнього зарубіжжя, а фактично постачали до так званої «ДНР» транзитом через територію Російської Федерації. При цьому податки та збори поступали до бюджету невизнаної «держави» та використовувались для забезпечення діяльності вказаної терористичної організації. 

Фігурантку справи, яка прибула з Донецька для ведення переговорів щодо подальших незаконних поставок продукції до «ДНР» з рядом комерційних структур, затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру у скоєнні вказаного кримінального правопорушення. Вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

В ході санкціонованого обшуку за місцем тимчасового мешкання жінки у місті Києві та офісних приміщеннях у Маріуполі правоохоронними органами вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони та бухгалтерську документацію.

Наразі встановлюються інші причетні до злочину особи.

Досудове розслідування здійснюється Слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Дніпропетровській області, оперативний супровід – Головним відділом контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки УСБУ в області.

 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 4210