Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі під підозрою опинилися п’ятеро поліцейських, які вимагали хабарі та примушували громадян зізнаватися у злочинах

За даними слідства, працівник поліції організував злочинну групу, до складу якої входило ще двоє його колег, для систематичного вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. До такої діяльності останні періодично залучали ще двох поліцейських.

Так, у період з травня 2020 по січень 2021 рр. зловмисники, перевищуючи службові повноваження для створення видимості ефективної роботи, примушували громадян зізнаватись у скоєнні злочинів, здійснюючи на них психологічний та фізичний вплив. Останні били потерпілих, застосовували до них спеціальні засоби (кайданки) тощо.

Крім того, правоохоронці вимагали та одержали від потерпілих неправомірну вигоду на загальну суму понад 60 тис грн за непритягнення останніх до кримінальної відповідальності.

Наразі вирішується питання щодо обрання всім підозрюваним запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3000