Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині за позовом прокуратури скасовано незаконне рішення щодо надання депутату в оренду земельної ділянки

Встановлено, що депутат Радушненської селищної ради VII скликання, порушуючи вимоги чинного законодавства, у 2019 році на засіданні постійної комісії з питань агропромислового комплексу, землекористування та соціального розвитку селища, не повідомив про наявність у нього реального конфлікту інтересів та проголосував «за» надання йому як фізичній особі-підприємцю дозволу на розроблення детального плану частини території під розміщення та обслуговування будівлі шиномонтажу та мийки.

У подальшому на підставі прийнятого рішення на користь депутата між Радушненською селищною радою та останнім укладено договір оренди земельної ділянки, розташованої в смт. Радушне.

Наразі за позовом прокуратури скасовано рішення селищної ради, визнано недійсними договір оренди та державну реєстрацію права оренди земельної ділянки, яка вибула з користування держави всупереч встановленого законом порядку.

Крім того, постановою Криворізького районного суду депутата визнано винним у скоєнні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, за ч.1,2 ст.172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів), та накладено штраф у розмірі 3400 гривень.

 

 

 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3900