Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі викрито керівників конструкторського бюро, яке на замовлення РФ виконувало роботи з модернізації ТЕЦ на території Криму

За даними слідства, група осіб організувала конструкторське бюро у місті Дніпрі, яке тісно співпрацювало з окупаційною владою Криму, а саме: здійснювало модернізацію об’єктів енергетичної інфраструктури (теплоелектроцентралі) на півострові.

Задля приховання злочинної діяльності вказані особи створили декілька компаній в Російській Федерації, від імені яких брали участі в тендерах та укладали угоди на виконання робіт.

В ході санкціонованих обшуків в офісному приміщенні конструкторського бюро та за місцем мешкання фігурантів справи правоохоронними органами вилучено технічну документацію, платіжні картки російських банків, печатки утворених на території РФ афілійованих компаній та грошові кошти у розмірі 605 тис рублів, 230 тис гривень та 12 тис доларів США.

Наразі трьох керівників конструкторського бюро затримано в порядку ст.208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у скоєнні вказаного кримінального правопорушення та обрання запобіжного заходу. Встановлюються інші причетні до злочину особи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Управлінням Служби безпеки України в області.

 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2973