Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Правоохоронними органами Дніпропетровщини викрито групу осіб у виготовленні фіктивних COVID-сертифікатів про вакцинацію та негативних ПЛР-тестів

За даними слідства, троє мешканців Київської області, вступивши у попередню змову, створили в орендованих квартирах підпільну типографію, де виготовляли партії підробленої медичної документації: сертифікати про вакцинацію від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Cov-2, та негативні ПЛР-тести. Оголошення про свої послуги зловмисники розміщували у спеціально створеному телеграм-каналі, а готові документи відправляли поштою.

Правоохоронними органами проведено обшуки у приміщеннях типографії та за місцем мешкання фігурантів, в ході яких вилучено комп’ютерну та оргтехніку, понад 70 печаток та штампів медичних закладів, бланки суворої звітності медичних установ та грошові кошти у сумі близько 500 000 гривень та 12 000 доларів США.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення учасникам групи про підозру у скоєнні вказаних кримінальних правопорушень та обрання запобіжного заходу. Встановлюються інші причетні до злочинів особи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним управлінням Національної поліції в Дніпропетровській області. Оперативний супровід – Управлінням Служби безпеки України в області та Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки  СБУ.

  

 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3487