Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
В обласній прокуратурі відбувся семінар з питань оголошення у міжнародний розшук та видачі (екстрадиції) осіб

Учасниками заходу стали голова Дніпровського апеляційного суду, Дніпропетровського окружного адміністративного суду, Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська, представники Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області та Головного управління Державної міграційної служби України у Дніпропетровській області, керівники структурних підрозділів обласної прокуратури, а також керівники окружних прокуратур, їх заступники та прокурори, що здійснюють міжнародне співробітництво у кримінальному провадженні.

Акцентуючи увагу присутніх на важливості обговорення проблематики міжнародного співробітництва, Сергій Біжко зазначив, що сучасна злочинність все частіше набуває транснаціонального характеру. Тому саме забезпечення злагодженої співпраці органів прокуратури, поліції, суду та міграційної служби, спрямованої на дотримання прав і свобод людини і громадянина під час оголошення осіб у міжнародний розшук, а також їх екстрадиції, є одним з ключових завдань правоохоронних органів – наголосив перший заступник керівника обласної прокуратури Валерій Прихожанов.

Учасники семінару обговорили проблемні питання, що виникають під час оголошення осіб у міжнародний розшук, їх видачі в Україну, затриманні іноземців, які розшукуються компетентними органами інших держав, для їх подальшої екстрадиції, а також обмінялися пропозиціями щодо алгоритмів і шляхів вирішення нагальних завдань заради підвищення ефективності роботи на вказаному напрямку.

 

 

 

 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3031