Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині лідеру фейкового народовладдя, який оголосив себе «президентом» країни та сформував тіньовий уряд, повідомлено про підозру

За даними слідства, мешканець Дніпра разом з однодумцями з так званого всеукраїнського національного конгресу сформував тіньовий уряд з метою насильницького повалення влади та домігся обрання себе «президентом держави Україна». Іншими рішеннями призначено «голову верховної ради», «прем’єр-міністра», керівників силових відомств, а діючі державні органи визнані «терористичними структурами».

Намагаючись заручитися підтримкою військовослужбовців Збройних сил України та ветеранів АТО/ООС, псевдопрезидент видав розпорядження право мати вогнепальну зброю своїм прихильникам.

Під час проведення обшуку за місцем мешкання зловмисника правоохоронними органами вилучено печатки й бланки псевдоуряду,  фейкові розпорядження самопроголошених органів влади та «дипломатичні паспорти» «високопосадовців», комп’ютерну техніку, мобільні телефони тощо.

Наразі встановлюються інші причетні до злочину особи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Управлінням Служби безпеки України в Дніпропетровській області.

 

                

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2631