Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Переправлення військовозобов’язаних через держкордон як волонтерів – на Дніпропетровщині викрито схему (ФОТО)

За процесуального керівництва Криворізької центральної окружної прокуратури повідомлено про підозру двом громадянам за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України та зловживання впливом (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 369-2 КК України)

За даними слідства, двоє мешканців м. Кривого Рогу організували схему незаконного переправлення через державний кордон чоловіків призовного віку, яким обмежено виїзд під час воєнного стану в Україні. За    15 000 доларів США підозрювані обіцяли виготовити документи, які б дозволили трьом громадянам призовного віку безперешкодно перетнути держкордон як волонтерам та здійснити вплив на службових осіб для внесення даних про військовозобов’язаних до системи «Шлях».

Чоловіків затримано в порядку ст. 208 КПК України після отримання  коштів. Під час обшуків вилучили документи та носії інформації, які підтверджують протиправну діяльність.

Вживаються заходи для встановлення інших співучасників злочину.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1126