Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Заклики до захоплення державної влади України та заперечення збройної агресії РФ – підозрюються два мешканці Дніпропетровщини (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури двом громадянам повідомлено про підозру за фактами поширення публічних закликів до захоплення державної влади, а також розповсюдження таких матеріалів та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 109, ч.1 ст.111-1 КК України).

За даними слідства, у липні 2022 року 31-річний житель м.Новомосковськ, використовуючи власний акаунт у забороненій соцмережі, неодноразово  поширював антиукраїнські коментарі, спрямовані на заклики до захоплення державної влади України окупантами.

Також викрито мешканку Нікопольського району, яка на персональній сторінці в соцмережі опублікувала фото на підтримку дій влади держави –агресора. При цьому супроводжувала контент власними коментарями, в яких заперечувала здійснення збройної агресії РФ проти України.

У помешканнях підозрюваних правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами їх причетності до протиправної діяльності.

Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 876