Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура повернула історичну будівлю Дніпровського головпоштамту вартістю 137 млн грн, яка незаконно вибула з державної власності (ФОТО)

За позовом Центральної окружної прокуратури міста Дніпра Господарський суд Дніпропетровської області прийняв рішення про скасування державної реєстрації права приватної власності на будівлю Дніпровського головпоштамту, яка є історичною пам’яткою архітектури XIX – початку XX сторіччя, та зобов'язав юридичну особу повернути державі будівлю загальною площею майже 5 тис кв.м та вартістю 137 млн грн.

Прокурори встановили, що будівля поштамту перебувала на балансі Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» та у зв’язку з корпоратизацією державного підприємства перейшла до статутного капіталу – ПАТ «Укрпошта». У подальшому акціонерним товариством зареєстровано право приватної власності на вказаний об’єкт нерухомості.

Будівля Дніпровського головпоштамту - пам’ятка історії та архітектури місцевого значення та,  згідно з чинним законодавством, приватизації не підлягає.

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 87