Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Незаконна порубка лісу на понад 2 млн грн – на Дніпропетровщині шістьом  учасникам організованої групи повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Правобережної окружної прокуратури міста Дніпра викрито та повідомлено про підозру шістьом учасникам організованої групи за фактом незаконної порубки, перевезення, зберігання та збуту лісу (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, місцевий мешканець організував злочинну схему із незаконної порубки дерев у захисних лісових насадженнях на території Дніпровського району. До протиправної схеми він залучив 5-х своїх знайомих.

Дерева завозили на територію орендованих ділянок та приміщень, виготовляли дрова та реалізовували сировину приватним особам і комерційним структурам області.

Чоловіків викрито під час рубки та вивезення чергової партії деревини.

Внаслідок незаконної порубки лісу державі завдано понад 2 млн грн збитків.

У ході проведення 14 санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили 800 кубометрів дров та інших лісоматеріалів, бензопили, транспортні засоби на загальну суму понад 4 млн грн.

Наразі чотирьом фігурантам обрано запобіжні заходи - тримання під вартою, стосовно ще двох вирішується питання.

Заходи з викриття проводились прокурорами спільно зі слідчими слідчого відділення відділу поліції № 5 Дніпровського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід - працівниками Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 609