Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
3000 доларів США хабара за непритягнення до кримінальної відповідальності – у Дніпрі викрито заступника начальника одного із відділень поліції (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру виконувачу обов’язків заступника начальника одного із відділень поліції міста в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення уповноваженою особою (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, правоохоронець вимагав та одержав 3000 доларів  США хабаря. За «винагороду» він обіцяв громадянці повпливати на прийняття керівництвом поліції рішення щодо непритягнення до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки.

Під час обшуків у службовому кабінеті фігуранта вилучено мобільні телефони та документацію, яка підтверджує незаконну діяльність.

Наразі за клопотанням прокурора судом підозрюваного відсторонено від займаної посади.

Правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводилися прокурорами спільно зі слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативниками Дніпропетровського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1414