Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Службова недбалість зі збитками понад 70 млн грн – на Дніпропетровщині судитимуть колишнього інспектора податкової служби (ФОТО)

Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього інспектора одного з відділів головного управління ДФС в області за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, обвинувачена під час перевірки гірничо-збагачувального комбінату виявила, що підприємство не сплатило екологічний податок у повному розмірі.

Також вона не зазначила про ці порушення в акті перевірки. Це дозволило комбінату ухилитись від сплати мільйонів гривень податку.

Через недбалість посадовиці держава зазнала збитків на понад 70 млн грн.

Під час досудового розслідування комбінат вже відшкодував до держбюджету понад 36 млн грн податку.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтава.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1349