Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
124 кримінальні справи про злочини з ознаками корупції направлено до суду упродовж 2012 року.

Упродовж 2012 року органами прокуратури Дніпропетровської області розслідувано та направлено до суду 124 кримінальні справи про злочини з ознаками корупційних діянь. До кримінальної відповідальності притягнуто 158 осіб. Найбільша кількість з них є посадові особи органів місцевого самоврядування, інших органів державної влади та працівники органів внутрішніх справ – 18, 16 та 14 осіб відповідно.

В ході досудового слідства по кримінальним справам відшкодовано близько 7,7 млн. грн., накладено арешт на майно на суму більш ніж 20 млн. грн., вилучено майна на суму 123 тис. грн. та заявлено позовів на суму понад 10,3 млн. грн.

Найпоширенішими злочинами по розслідуваним кримінальним справам є одержання хабара, зловживання службовим становищем, перевищення службових повноважень та привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Так, триває судовий розгляд справи, порушеної Криворізькою міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері відносно директора підприємства, що займається гірничими роботами по видобутку корисних копалин, начальника ділянки видобутку цього ж підприємства та головного інженера за порушення правил охорони та використання надр, зловживання службовим становищем та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч.4 ст.240, ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України).

У період з 2008 по 2011 рік, зазначені особи, на підставі завідомо неправдивих документів, а також використовуючи службове становище в особистих інтересах та в інтересах третіх осіб, в порушення встановленого законом порядку і правил видобування корисних копалин, не дотримуючись екологічних вимог та без отримання спеціального дозволу, незаконно організували експлуатацію родовища гранітів загальнодержавного значення. З метою надання легального походження незаконно отриманій продукції, ними використовувались завідомо неправдиві бухгалтерські документи, спотворювались дані фінансової, статистичної та податкової звітності. В результаті їхньої діяльності державі заподіяно збитків на суму понад 3,9 мільйона гривень.

З метою відшкодування завданих збитків прокуратурою заявлено позов на зазначену суму.

 
Прес-служба прокуратури області
718-13-16
кількість переглядів: 76547