Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпропетровську 5 років за гратами проведе колишній боєць батальйону «Восток», що захищав терористичну організацію «ДНР»

У листопаді 2015 року вироком Павлоградського міськрайонного суду до 5 років позбавлення волі засуджено чоловіка за участь у не передбаченому законом збройному формуванні (ч. 2 ст. 260 КК України).

Встановлено, що у жовтні 2014 року активні учасники терористичної організації «ДНР» запропонували йому вступити до незаконного збройного формування «Батальйон «Восток» («Бригада «Восток»), на що останній з корисливих мотивів погодився. Маючи базові навички снайпера, здобуті ним під час проходження строкової служби у внутрішніх військах МВС України, він вступив до лав військового формування на посаду стрілка кулеметного розрахунку. За період жовтня – грудня минулого року чоловік здійснив п’ять виїздів на блокпости та бойові позиції «Батальйону «Восток», де його завданням було утримання українських військ у разі їх прориву на територію, підконтрольну терористичній організації «ДНР».

Після виходу зі збройного формування чоловік переїхав до Дніпропетровська, де його й було викрито правоохоронцями.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювалось прокуратурою Дніпропетровської області.

 
 
Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області
кількість переглядів: 1681