Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині генеральний директор ДП «Криворізька теплоцентраль» підозрюється у розтраті 6,7 млн грн, які населення переплатило за опалення та водопостачання

Прокуратурою Дніпропетровської області за оперативного супроводження співробітниками управління захисту економіки області повідомлено про підозру генеральному директору і голові комісії з припинення державного підприємства «Криворізька теплоцентраль» (одна й та ж посадова особа) у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинена в особливо великих розмірах).

Встановлено, що вказана особа, зловживаючи службовим становищем, уклала з товариством з обмеженою відповідальністю договір про надання послуг з автоматизованої обробки платежів за централізоване опалення та постачання гарячої води, при цьому достовірно знаючи, що ту саму роботу повинен виконувати один з відділів державного підприємства. У подальшому суми витрат на вказані послуги товариства були необґрунтовано включені до складу тарифів для населення м. Кривого Рогу, через що останніми у період з 2013 по 2016 рр. було надлишково сплачено понад 6,7 млн грн.

Наразі генеральному директору і голові комісії з припинення ДП «Криворізька теплоцентраль» повідомлено про підозру у скоєнні вказаного злочину, обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

 Досудове розслідування триває.
 
 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 1795