Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині за втручання прокуратури державі повернуто базу відпочинку «Оріль» вартістю понад 5 млн грн

Дніпропетровською місцевою прокуратурою №3 забезпечено виконання рішення господарського суду Дніпропетровської області, постановленого за позовом прокуратури в інтересах держави в особі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України щодо повернення у власність держави нерухомого майна – бази відпочинку «Оріль» державної форми власності.

Так, постановами Дніпропетровського апеляційного господарського суду та Вищого господарського суду України у 2008 році за позовом прокуратури визнано недійсним договір купівлі-продажу бази відпочинку «Оріль», укладений між державним відкритим акціонерним товариством та товариством з обмеженою відповідальністю. Проте у 2016 році зазначене товариство з обмеженою відповідальністю передало право власності на вказану базу відпочинку іншому товариству шляхом укладання договору купівлі-продажу, чим порушило майнові права держави на спірне нерухоме майно.

Наразі завдяки вжитим прокуратурою заходам у власність держави в особі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України повернуто нерухоме майно – бази відпочинку «Оріль» вартістю понад 5 млн. грн., яка розташована на березі річки Оріль.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 1860