Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі за втручання прокуратури територіальній громаді повернуто земельну ділянку та розташований на ній спортивний аеродром загальною вартістю понад 1,8 млрд грн

Так, у 2013 році між комунальним підприємством та громадською організацією укладено договір управління нерухомим майном, за умовами якого громадська організація приймає у безоплатне користування об’єкт соціально-культурного призначення - цілісний майновий комплекс спортивного аеродрому «Кам’янка» (колишнього льотно-спортивного клубу) площею 2,8 тис кв. м. та вартістю понад 5,4 млн грн, а також  земельну ділянку, на якій він розташований площею 197 га та вартістю 1,8 млрд грн для виконання своїх статутних завдань (польотів, тренувань, змагань, збереження авіаційної техніки та інше).

Прокуратурою встановлено, що вказаний договір укладено з порушенням норм чинного законодавства, без проведення його державної реєстрації та без урахування рішень міської ради, у зв’язку з чим нерухоме майно та земельна ділянка використовуються відповідачем за нікчемною угодою, а самі умови договору позбавляють територіальну громаду міста отримати прибуток від використання об’єктів комунальної власності.

Наразі за втручання прокуратури майновий комплекс спортивного аеродрому та земельна ділянка повернуто територіальній громаді міста.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 8539