Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині за розкрадання понад 1 млн грн державних коштів на ремонті доріг судитимуть підрядника та підприємця

   Царичанським відділом Новомосковської місцевої прокуратури затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно інженера технічного нагляду за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.365-2  та ч.2 ст.366 КК України (зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги; службове підроблення).

    Так, в листопаді 2017 року між виконавчим комітетом Царичанської селищної ради та підрядною організацією укладено договори на виконання робіт з капітального ремонту доріг на вулицях смт. Царичанка та с. Преображенка Царичанського району. У грудні того ж року між селищною радою та фізичною особою-підприємцем укладено договори про здійснення технічного нагляду під час проведення ремонтно-будівельних робіт по вищевказаним об’єктам.

    Встановлено, що посадовець підрядної організації вніс до офіційних документів недостовірні відомості щодо переліку та обсягу робіт, які фактично не виконувались,  та матеріалів, які не застосовувались. Крім того, роботи були виконані підприємством з порушенням технології, а саме: укладка асфальтобетонного покриття здійснена по старому покриттю, без його розбирання і улаштування нового дорожнього корита та основи; улаштування укріпних смуг по краях дорожніх покриттів з щебеню виконано лише на 40%, що суперечить вимогам проекту та даним, які відображені  в акті приймання виконаних будівельних робіт.

    При цьому інженер технічного нагляду, усвідомлюючи неправдивий характер відомостей в актах виконаних робіт, засвідчив їх своїм підписом та печаткою, що стало підставою для зайвого перерахування державних коштів на розрахунковий рахунок підрядної організації у сумі понад 1 млн грн.

    Наразі інженер технічного нагляду опинився на лаві підсудних.

   Найближчим часом планується передача до суду кримінального провадження відносно керівника підрядної організації, якому інкримінується скоєння злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України (привласнення, заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем; службове підроблення).

 

     Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

 

кількість переглядів: 7447