Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Протягом 2018 року правоохоронними органами Дніпропетровщини виявлено 300 фактів вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією

Протягом 2018 року правоохоронними органами області направлено до суду матеріали щодо 300 фактів вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, з яких органами прокуратури області виявлено 98 (або 30%). Вже на сьогодні на 87 осіб судами накладено стягнення у вигляді штрафів.

Так, апеляційний суд Дніпропетровської області підтримав позицію прокуратури області та залишив без задоволення апеляційну скаргу першого заступника начальника регіонального відділення Фонду державного майна України в області, якого притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.172-6 КУпАП (порушення вимог фінансового контролю) та призначено стягнення у вигляді штрафу в сумі 1700 грн.

Встановлено, що вказаний посадовець не повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни у майновому стані після придбання автомобіля вартістю понад 264 тис грн та не вніс цю інформацію до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, чим порушив вимоги Закону України «Про запобігання корупції».

У відповідності до статті 65 Закону України «Про запобігання корупції» прокуратурою області в направлено до Фонду державного майна України подання щодо призначення службового розслідування та звільнення вказаної особи з посади за вчинення пов’язаного з корупцією правопорушення. 

Також у поточному році органами прокуратури Дніпропетровщини внесено 69 подань, за результатами розгляду яких 19 осіб звільнено з посад, 4 осіб притягнуто до відповідальності, скасовано 2 рішення, прийнятих з порушенням норм Закону України «Про запобігання корупції».

Крім того, правоохоронними органами розпочато досудове розслідування у 78 кримінальних провадженнях за фактами умисного неподання декларацій суб’єктами декларування, подання завідомо недостовірних відомостей у деклараціях та незаконного збагачення.

До суду вже направлено 17 обвинувальних актів відносно посадовців, які у встановлений законом термін не подали відповідні декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Загалом, протягом 2018 року до суду передано 164 кримінальні провадження про корупційні злочини стосовно 183 осіб, з яких визнано винними та засуджено –  35.

Робота на вказаному напрямі триває.

 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 1170