Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Правоохоронцями Дніпра виявлено «реабілітаційний центр», де утримували людей проти їх волі (фото)

Під час огляду приміщення центру встановлено, що громадяни в ньому утримуються в антисанітарних умовах, без належного харчування та медичного обслуговування. Особи, які перебували в закладі, не були забезпечені індивідуальними спальними місцями, через що вимушені були відпочивати на підлозі кімнати та коридору.

В ході досудового розслідування встановлено факти викрадення громадян із сусідніх областей країни та завдання їм тілесних ушкоджень працівниками закладу під час так званої «реабілітації» через те, що намагались добровільно покинути центр.

Крім цього, встановлено, що незаконно утримуваних осіб у вказаному центрі примушували безоплатно працювати на будівельних майданчиках міста.

На даний час 8 осіб виявили бажання покинути зазначений реабілітаційний центр. Зі слів останніх через супротив працівників закладу вони не змогли раніше самостійно цього здійснити та знаходились під постійним наглядом, тобто проти своєї волі.

На сьогоднішній день керівнику та одному із працівників центру повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 та ч. 2 ст. 127 КК України, а також обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою судом.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 5410