Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині судитимуть членів злочинної організації, які виготовляли та збували контрафактні алкогольні напої

Так, у квітні 2017 року мешканець м. Нікополя створив стійке ієрархічне злочинне об’єднання, метою діяльності якого стало одержання стабільного прибутку від незаконного виготовлення та збуту алкогольних напоїв, маркованих підробленими марками акцизного податку.

Чітко розподіливши обов’язками між учасниками вказаної злочинної організації щодо підроблення «акцизок», пошуку джерел придбання спирту, тари, етикеток нібито підприємства-виробника горілчаної продукції, вживаючи заходи конспірації, ділки відкрили у м. Нікополі підпільний цех та обладнали устаткуванням, що забезпечує масове виробництво горілки.

Протягом однієї «робочої зміни» в підпільному цеху шляхом розведення спирту етилового з водою незаконно виготовлялося понад 4000 пляшок алкогольного сурогату, який розливалася у заздалегідь підготовлену тару з етикетками горілчаного бренду, та маркувався підробленими (надрукованими на кольоровому принтері) марками акцизного податку, що надавало їй ознак товару народного вжитку. В подальшому зазначений фальсифікат реалізовувався на території Дніпропетровської області через дрібні продуктові магазини, а отриманий прибуток розподілявся між членами злочинного угруповання в залежності від ролі та «посади» кожного.

Більш ніж за рік «підпільниками» виготовлено та реалізовано понад 250 тон горілчаного сурогату на суму майже 2,5 млн. грн.

 

Довідково: санкціями вказаних статей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років.

 
Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області
кількість переглядів: 3011