Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині викрито державного реєстратора, який незаконно переоформив права на державну нерухомість вартістю понад 1,3 млн. грн.

Встановлено, що головний спеціаліст відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби одного з міських управлінь юстиції, діючи умисно в інтересах третіх осіб, незаконно,                          без сплати адміністративного збору та відповідних документів вніс до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно записи про право власності та похідні права підприємства на об’єкти нерухомого майна державної власності, що перебували у користуванні державного підприємства Національної академії аграрних наук України.

З метою ухилення від відповідальності за порушення законодавства вказана особа не виготовила електронні копії документів, наданих підприємству, та не розмістила їх у реєстраційній справі в електронній формі                у відповідних розділах Державного реєстру прав.

Внаслідок злочинних дій державного реєстратора 13 об’єктів нерухомого майна та 4 земельні ділянки незаконно перейшли у власність підприємству, спричинивши матеріальну шкоду на загальну суму понад 1,3 млн. грн.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні вказаних злочинів та відсторонено від посади.

Досудове розслідування триває.
 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 2484