Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині затримано громадянина, який протягом семи років ухилявся від відбування покарання за скоєння ряду злочинів

Так, вказана особа, здійснюючи підприємницьку діяльність щодо надання послуг із охорони вантажів Нікопольського заводу феросплавів, організувала схему, завдяки якій у період 2000-2003 років легалізувала через іноземні компанії більше 7 млн. грн. незаконно здобутих доходів. Йому інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч.3 ст.212, ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 та ч.2 ст.209 КК України (ухилення від сплати податків, зловживання службовим становищем, службове підроблення та легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом).

У 2011 році громадянина засуджено до семи років позбавлення волі з конфіскацією всього належного особистого майна. Не бажаючи відбувати покарання, засуджений переховувався від слідства, у зв’язку з чим його розшук було доручено співробітникам одного з райвідділів поліції. Проте, останніми було припинено розшук злочинця, у зв’язку з нібито його смертю, а оперативно-розшукову справу закрито.

25 березня 2019 року правоохоронцями затримано зазначеного громадянина та передано до пенітенціарної служби для відбування призначеного судом покарання.

У рамках подальшого досудового розслідування прокуратурою буде надано оцінку діям поліцейських райвідділу, внаслідок яких злочинець протягом тривалого часу ухилявся від відбування покарання.

 
 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 2317