Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На лаві підсудних опинилися двоє дніпрян за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху в суді

Встановлено, що у квітні 2019 року 30-річний громадян зустрівся з раніше знайомим 26-річним чоловіком та вмовив його за винагороду вчинити злочин. Погодившись з вказаною пропозицією, останній зателефонував на стаціонарний телефон Центрального апеляційного господарського суду та повідомив про підготовку вибуху в приміщенні суду, достовірно знаючи, що ця інформація є неправдивою та створить обстановку загального страху і невпевненості у людей, порушить громадську безпеку.

Одному з них інкримінується скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, що загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками). Організатора злочину судитимуть за ч.3 ст.27 ч.1 ст.259 КК України.

Крім того, прокуратурою заявлено цивільний позов в інтересах держави в особі державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області до підозрюваних щодо відшкодування збитків у розмірі понад 67 тис грн за хибний виклик.

Судовий розгляд кримінального провадження триває.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 1933