Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі двоє приятелів опинилися на лаві підсудних за розбій

Встановлено, що раніше неодноразово судимий громадянин належних висновків не зробив, на шлях виправлення не став та продовжив скоювати злочини.

Так, у лютому 2019 року чоловік прийшов до знайомої у місті Дніпрі та, ввівши жінку в оману, шахрайським шляхом заволодів її мобільним телефоном вартістю понад 2 тис грн.

Наступного дня обвинувачений повернувся до квартири приятельки, цього разу зі спільником, та, ховаючи обличчя під балаклавами, скоїли розбійний напад на чоловіка потерпілої, спричинивши йому легкі тілесні ушкодження. Після цього нападники заволоділи мобільним телефоном господаря, планшетом, фотоапаратом, золотою обручкою та іншим майном на загальну суму понад 11 тис грн.

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.

Колишній в’язень обвинувачується у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.187 та ч.2 ст.190 КК України (розбій, заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою). А його спільника судитимуть за розбій (ч.3 ст.187 КК України).

 

Довідково: санкціями вказаним статей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 1923