Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Розпочато провадження відносно посадовців медзакладу Дніпра, які використали на власний розсуд кошти, призначені для виплат пенсій пацієнтам

 Так, посадовці медичної установи не забезпечили відкриття особистих пенсійних рахунків для 572 пацієнтів, що проходять примусове психіатричне лікування, через що останні були позбавлені можливості розпоряджатися призначеними їм державою грошовими коштами. У подальшому невиплачені пенсії та інші соціальні виплати у сумі понад 13 млн грн працівники закладу перерахували на інший рахунок, де безпідставно їх утримують.

За результатами перевірки розпочато кримінальне провадження відносно посадових осіб вказаного медичного закладу за ч.2 ст.364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

 

Довідково: санкцією вказаної статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області
 
кількість переглядів: 2473